2025-01-08
素菜都可以好好味🍽️新派素菜餐厅深水埗/荃湾/黄埔/太古都有分店呢度嘅选择都有唔少 配搭都几新颖 咁啱我同朋友拣咗嘅都系台式嘅😆ꕥ 台式古早肉燥饭盐酥菇定食 用一个大盘子放上主食同五种配菜 摆盘精致✨盐酥菇好有惊喜 香脆香口 咬落去有啲爆汁 好好食👍🏻肉燥饭好有真肉质感 入口好香 咸甜兼备 配菜就分别有腐皮福袋/卤豆腐/南瓜蓉/酸萝卜同番石榴 成个组合都好健康ꕥ 台式金不换酱爆茄子拌饭惹味之选🙌🏻酱爆茄子好入味 同埋已经煮到好软稔 菇菌同个酱汁都好夹 个酱用嚟捞饭真系不得了 食唔停口 而且份量都好大 就算男士都一定够饱🍚ꕥ 不可能黄金脆鸡块仿鸡肉做嘅鸡块 质感都系真嘅一样🐔香脆得嚟唔会觉得油腻 配嘅系酸酸甜甜嘅日本南高梅酱 饮品有咖啡/茶/燕麦奶等等 分别点咗冻Mocha同埋泰式燕麦奶☕️
深水埗/荃湾/黄埔/太古都有分店
ꕥ 台式古早肉燥饭盐酥菇定食