2024-08-29
银座炎蔵烧肉 (荔枝角)荔枝角长义街9号D2 Place ONE 3楼302号舖Weekend 有时都钟意去荔枝角, 睇下手作、 睇戏性价比高, 仲有靓靓烧肉食!!😻👻无办法开展说走就走嘅旅行, 留港消费最好不过🤣 一解🥩🇯🇵相思之苦🤪🤣 呢间专门食烧肉嘅餐厅,环境好阔落,好好坐,虽然每枱都设烧肉炉,但环境好卫生, 无大油烟,亦无见到油渍!坐落好安心😌 我们点了L9 梦之大地豚肉盛合定食, 每款定食都提供前菜,有沙律🥗及海带汤,海带汤唔会好咸,沙律菜有落醋, 食起上来好开胃,蔬菜🥬好高质又新鲜🤤, 我额外追加了白桃乳酸梳打, 正常甜度,夏天好适合order !😍 至于肉质都好新鲜,豚肉肥瘦适中,因为肉质好味味,冇用过多嘅腌料,净系烧都唔需要点酱,所以有时候我忘记咗手上有一碗饭都要KO呢🤣🤣另外点了L10 黑毛和牛.北海道豚,日本鸡盛合定食,与刚刚豚肉定食一样,有基本前菜沙律及海带汤,和牛很新鲜,我烧到五成熟就暴风吸入😂😂😊🫡然后因为我哋好需要蛋白质,所以我哋追加咗和牛肋肉、日本产鸡腿肉及日本豚肋肉😂😂😂😋食得好满足!最后食完咸嘅都想食返啲甜品,呢间餐厅提供嘅甜品一啲都唔马虎😗虽然选择有
银座炎蔵烧肉 (荔枝角)
荔枝角长义街9号D2 Place ONE 3楼302号舖
最后食完咸嘅都想食返啲甜品,呢间餐厅提供嘅甜品一啲都唔马虎😗虽然选择有三至四款,但系每一款都好精心炮制例如系冲绳海盐雪糕, 质地好滑身好香浓😙牛奶味,同场有3.5 牛奶软雪糕🍦
员工服务好好,即使已经用膳完毕,我哋仲留喺度倾偈,佢都不停主动帮我哋加茶😊☺️☺️ 好少会体验到的热情服务🤣😆
如果要喺出边排队都会有凳仔俾我哋坐,仲会有一啲互动游戏可以玩,可以喺出边嘅大萤幕影自拍,效果有扮着住和服👘😂🤣 排队时候都可以玩下/ 食完留念😛
#荔枝角美食#荔枝角探店#荔枝角角好去处#银座炎藏烧肉#荔枝角烧肉#香港烧肉#日式烧肉#烧肉店#hkig#hkfoodie#hkfooblogger