2024-02-09
迟来的食评。我谂我成世人未食过出得咁慢嘅omakase。不断拖拖拖嘅原因,除咗因为师傅得一个人之外,仲因为师傅全程一路要同熟客吹水。第一,好嘈,本身omakase地方已经好细,仲要一班人同埋师傅几个钟不断大声讲大声笑,仲要强逼其他食客听晒佢地对话内容。我谂我真系唔好彩,撞正D熟客。第二,前面有食评提过,系卫生问题。个堆熟客撞师傅前面,全部不断讲野,有冇谂过人讲野都会喷几多口水出嚟,更何况系两个钟不断讲唔停?我真系好后悔食咗依间野,因为食完睇番先发现之前有几个食评都系话依度好嘈,埋单成二千嘅环境,系完全冇平静舒服嘅感觉,全程一直要忍受师傅、食客嘅大声喧哗、滋扰,心里不断好想快啲食完快啲走,偏偏一个午餐要拖足两个几钟。师傅同客人打好关系,固然系生意之道,但店主有冇心站在食客角度去提供一个适合omakase嘅环境,我非常质疑依种态度。唔系你不断拖时间拖到两个几钟先食得完就叫Omakase。