2024-07-13
早排朋友带左我去宝勒巷既-间高质隐世烧鸟店楼上铺度食饭饭😊呢间烧鸟店用既都系日本农场直送既香草鸡肉同本地新鲜食材,最特别系好多稀有嘅鸡部位呢度都有得食❗️我地特登过嚟,都系为咗呢一口‼️坐底冇耐,店员就先上四色调味(七味粉、柚子盐、辣椒粉、粉红海盐)比我地点串烧,真系好细心!我地食左:👉🏻✨鳕鱼干✨鳕鱼干上枱个时仲系暖暖地,入口脆到不得了,好似食紧薯片咁🫰🏻✨水牛芝士烟肉卷 ✨ $48水牛芝士🧀️既软滑质感同奶香,配搭脆边既咸香烟肉🥓呢个组合真系超有层次!送酒一流!✨鸡颈肉✨肉质细致兼有恰到好处的弹牙感,正❗️✨鸡尾✨冇令人担心嘅怪味😆食落表皮香脆,咬落去仲爆哂油咁,甘香到-个点❗️✨鸡肉软骨棒✨免治鸡肉中间夹杂啲脆脆软骨碎,食落又软又脆几得意‼️点埋生鸡蛋食质感仲更加滑‼️✨鸡食道✨集柔韧、软、脆于-身既鸡食道真系劲少地方有得食,小妹都系第一次试❗️比我想像中鲜味同好食❗️✨饭团✨饭团外脆内软好口感!有埋味粉调味超香口‼️✨番薯✨甜蜜蜜、暖笠笠又软绵绵嘅烧番薯🍠真心超正,小妹觉得都系必食之一✨翠玉瓜✨🛑火赤 (尖沙咀)📍尖沙咀宝勒巷29号宝昌商业大厦5楼#香港 #香港美食 #尖沙咀#尖沙咀美食#日本料理
我地食左:👉🏻
✨鳕鱼干✨
✨水牛芝士烟肉卷 ✨ $48
✨鸡颈肉✨
肉质细致兼有恰到好处的弹牙感,正❗️
✨鸡尾✨
✨鸡肉软骨棒✨
✨鸡食道✨
✨饭团✨
饭团外脆内软好口感!有埋味粉调味超香口‼️
✨番薯✨
✨翠玉瓜✨
🛑火赤 (尖沙咀)
📍尖沙咀宝勒巷29号宝昌商业大厦5楼
#香港 #香港美食 #尖沙咀#尖沙咀美食#日本料理 #串烧#烧鸟#高质 #美食 #美食推荐 #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hk #hklover