2024-02-13
今日嚟到铜锣湾附近行街,心思思想食吓韩国嘢,于是就揾到呢间系利舞台广场入边嘅餐厅!一出䢂转左就系啦我系大约8:00左右去到,平日嚟讲都几full😗呢度嘅Menu最主要都系炸鸡为主,炸鸡有好多款唔同嘅口味可以选择👍🏻🍗蜂蜜黑蒜麻辣脆鸡蒜味香浓,麻辣味都几重,个辣味会一直叠加上去,味道有啲似食紧麻辣鸡煲😝蜜糖就会可以帮手中和咗少少𠮶阵辣味,都几特别‼️份量都几多,而且无骨脆鸡啖啖肉,肉质都几嫩滑👍🏻食炸鸡,梗系唔少得腌萝卜啦!食到有啲腻嘅时候可以食一两旧帮手解腻~🍅蕃茄玫瑰酱年糕相信有留意开韩国嘅朋友仔都知道,玫瑰酱早排好hit!! 玫瑰酱本身系辣嘅,而呢个就用咗蕃茄酱去代替韩式辣酱,啱晒怕辣嘅朋友可以试吓!🍫朱古力奶昔呢杯奶昔都几大杯‼️我觉得个甜味啱啱好,而且啱啱食麻辣脆鸡个阵,太辣嘅时候饮啖可以解到辣!best combination😆-总结:炸鸡有好多唔同款式唔同味道,推荐钟意食韩式炸鸡嘅朋友仔嚟试吓~
一出䢂转左就系啦
我系大约8:00左右去到,平日嚟讲都几full😗