2019-02-28 75 浏览
今日同朋友系铜锣湾做facial,做完之后去IKEA行下,之后发现地库有一间泰国餐厅,所以试下。餐厅嘅食物选择都几多~嚟食泰国食物,点少得饮椰青呢😋椰汁清甜,椰肉都好香👍🏻首先上嚟嘅系虾酱炒通菜,上面有D炸蒜,通菜好嫩,爽口,而虾酱嘅份量适中,唔会过咸👍🏻然后嚟嘅系煎粟米饼,虽然佢话系煎,但我同朋友觉得似炸多D,因为喉咙痛,所以只试咗一小口,好香脆,但系太热气了,所以唔敢食。之后系我地嘅主食,炒贵刁,一拿上嚟好香,我一直都觉得贵刁好似河粉,佢唔会太油腻,每条贵刁都好入味,配合埋爽口嘅芽菜,我最爱呢道菜,推介👍🏻再嚟嘅系串烧,我哋叫咗三串鸡,三串牛,个人觉得牛烧得比较入味,餐厅附上唔会太辣嘅沙爹酱,两者好夹,平时好少食牛嘅我都忍唔住食咗两串。😝最后上嘅系酱烧炉鱼,鲈鱼皮烧得好香脆,但唔会干争争,鱼肉入味嫩滑,我同朋友两个女仔竟然食晒成条,哈哈。试过沾旁边嘅两款酱,唔好辣嘅我觉得唔沾酱已经好好味。

餐厅嘅食物选择都几多~

嚟食泰国食物,点少得饮椰青呢😋椰汁清甜,椰肉都好香👍🏻