2023-06-14
餐厅装潢行轻奢风,座位舒适,环境优雅,气氛非常不错,老公升职,当然要揾靓餐厅好好咁庆祝吓🎉可选6 course Menu或9 course Menu,内容都系用上高级食材,非常矜贵,卖相精致!每一道菜店员都会解释食物内容及食用次序,非常贴心,服务一流!餐前面包~有两款都系自家制的,分别系香草蕃茄包及芝士脆片,配上自家制杏脯牛油餐前小食~内含花胶同牛肋条,味道香浓,再配搭上黑松露泡沫!令人食欲大增!鹅肝冻~鹅肝冻带有酒香,上层系麝香啫喱,有独特嘅层次感,而两侧配有竹炭脆片,可以代替多士,更精致特别!九州𫚕鱼配闪光鲟鱼子~𫚕鱼非常新鲜配搭上青瓜汁非常Fresh!牛干菌忌廉汤、羊肚菌清汤~先享用清汤再饮忌廉汤,之后将两者融合,总共有三款汤可以饮到,而且各菌类特有嘅味道同口感都可以品尝,呢个汤非常创新!亦令人印象深刻!重点系卖相非常讨好!香炸烩小牛排珍珠米卷~内有牛肋条及青瓜配上烧汁,烧汁可以令肉味更加突出,外层非常酥脆,更放上已炸虫草花,令人一试难忘!慢煮BBQ猪柳~由于以慢煮嘅形式烹调,所以肉质非常嫩滑,本身已配上BBQ酱,旁边亦有红椒油及黑醋可以提升味道!香煎油封鸭配芝士泡沫~苹果木烟熏
香煎油封鸭配芝士泡沫~苹果木烟熏过既油封鸭,有淡淡嘅苹果木香味,鸭皮非常微脆,而鸭肉香滑细致中带有一点咸香,颠覆咗油风鸭喺我心目中嘅口感!配上芝士泡沫更加画龙点睛!
慢煮龙虾扇贝卷~两者都带有鲜味,由于用慢煮既方式,口感好软谂,而淡黄色既西洋菜忌廉清汤绝对冇喧宾夺主,衬托得刚刚好!
法式朱古力配自家制菠萝汁雪葩棉花糖~软绵绵嘅口感x冰冻湿润嘅雪葩口感,雪葩内有柠檬叶,非常特别!!而且有冰烟配衬,成件事非常有仙气!旁边嘅流心朱古力同果仁朱古力,亦非常得我欢心🍫