2009-08-29 4 浏览
见呢新开,aug 26, 09,2人来食buffet lunch : 1) minestrone-当日只有1款汤-呢个纯多款杂菜嚟煲,连茄膏都无+,好清甜-好味 2) salad + bruschette-当日有3款沙律,2款dressing,都算合格-个面包好脆,有2款酱-鸡心豆酱同pesto,但个人对pesto酱麻麻。但个鸡心豆酱就清清哋,滑滑的,用嚟涂面包1流-佢仲有几款面包,但只试咗面包条,好脆,亦不错-但没有parma ham就觉得好失色 3) cannelloni w/ricotta & spinach + arancini + saddle of pork in casserole-全个buffet只有呢3样热荤主菜,真喺觉得比较少-cannelloni觉得焗得过腍了,ricotta嘅芝士味其实是不差的,很腻的1个pasta-个炸饭球就有点新鲜感因未喺意大利餐厅叫过,经过已经有少少挺身,d饭真喺好有咬口-里面唔知酿咗d咩喺度,无咩味道,普通欣赏-而最好味,就喺个猪肉卷,中间卷有火腿片 4) panna cotta + chocolate muffin-panna cot

1) minestrone
-当日只有1款汤
-呢个纯多款杂菜嚟煲,连茄膏都无+,好清甜
-好味

2) salad + bruschette
-当日有3款沙律,2款dressing,都算合格
-佢仲有几款面包,但只试咗面包条,好脆,亦不错
-但没有parma ham就觉得好失色

-全个buffet只有呢3样热荤主菜,真喺觉得比较少
-里面唔知酿咗d咩喺度,无咩味道,普通欣赏
-而最好味,就喺个猪肉卷,中间卷有火腿片

-panna cotta胶性比较重,muffin合格
-豪无惊喜嘅甜品
-当然无tiramisu就好失色添啦..........尤其该店自己都有得卖

5) 餐饮
i) coffee
-友人话好得

ii) 热柠水
-正常

* 呢度嘅款式比想像中少好多好多............而且好似头盘𠮶个环节不错之外,主菜同甜品皆有令人失望之嫌............少意大利出名嘅头盘同甜品

* $130/位+10%............都唔平,但就只喺食到意大利人嘅家常菜而已。选择少其实可以用精致同味道嚟弥补番,可惜做得唔称职
2009-08-26