2014-12-13
今日有屋企人生日,去左铜锣湾呢度,呢间叫小男孩属于意大利菜既餐厅庆祝食庆生饭,家姐系呢度订左位,自己就系第一次黎呢间度食,自己都无听过呢间,又无啦啦平日唔会walkin 上黎呢食揾食,今次系抱住试既心态上黎食下野。首先,一入去感觉几舒服,环境非常舒适,几有气氛,呢度比我既第一印象都不错。咁一开始我地order左冷盘先,系咩?就系我地成家都钟意食既生蚝,我地系order左个海鲜盘,佢地既生蚝,每一只都好鲜味好肥美,十分有水准,真系确系抵钻。我地一共都有5个人,都分别order左不少既野食,例如肋骨拼薯条、 车打芝士蓝贝、pizza、同埋意大利饭、羊架等等。最后,甜品就叫左心太软与Tiramisu。我地食左好多野,总体黎讲都算系不错,我特别系钟意意大利饭,但一碟既份量不多,如果share既话只系分得好少,唔太够。希望下次试下其他菜式。