2019-03-15
义大利Buffet brunch~ 🏙小编好早之前已经有留意尼间位于湾仔既义大利餐厅,正直DiningCity活动 终于有机会一试喇!!。餐厅座落于港岛商业区的一个高层楼层,所以位置比较难揾,不能单靠GPS,一定要认下街名,否则会绕圈走!。言归正传,用餐系以Semibuffet形式:。前菜:面包+cheese bar+salad bar+cold cuts面包配合橄榄油+醋系哦个唔错既配搭,但尼间餐厅既卖点之一系有一个bar 可以无限供应4种芝士、4种hams、几种salad及一个小编比较钟意既薏米饭,简直可以令胃口大增!。The Butcher‘s Cut:其实同得小编觅食,或多或少都会系只食肉兽,所以main course 点了两个portion既肉也是很正常的!牛肉比较生,熟度比medium rare还低。小编觉得肉既味道同配料既配搭适宜,红蕃茄配搭parsley,,加上香浓既橄榄油,简直系一道cheat food黎!!但如果下次再食可以叫佢再熟多少少,因为咬落去有点硬,medium应该岩岩好!。甜品有两款:。Tiramisu:酒味算比较浓醇,不过糖既份量将酒味中和得刚刚好。Pa
。
言归正传,用餐系以Semibuffet形式:
The Butcher‘s Cut:
甜品有两款:
Tiramisu:
酒味算比较浓醇,不过糖既份量将酒味中和得刚刚好
Panna Cotta:
小编最赞既就系尼款布甸!酸酸甜甜既感觉🍒