2018-12-12 2926 浏览
唔起眼的茶楼,系basement 度。通常街方都去附近几间有名的,咁就正好啦!又有位又好食的茶楼少之有少。我第一次来的时候是有酒局,食物不是十分精致的那种,但小菜家常野绝对above average. 本来是去附近聚兴,但小舖长龙所以打消念头,谂住拣一间唔驶等嘅,就谂起竹园la。结果有意外惊喜,点心香港制造,好食过聚兴多多声。牛肉球做得好怀旧,里面有香嘅陈皮,而家好少食到。叫咗个菜苗饺,是用豆苗做的事,而家又好少餐厅会用啲咁嘅贵菜来做。叫咗个是豉椒排骨,呢个就麻麻哋,味道OK,但系比较油,剩系得两粒豆豉。小中大点一样价钱, $18。有蔗水同埋橙汁送,我觉得有咁嘅质素,都尚算抵食。下次会再来,不会去第度排队了.
2018-12-08