2022-02-06
雪山冰厅❄️⛰📍长沙湾青山道413号东景大厦地下4-5号舖■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■今日去试下系1956年已经开业既冰厅,数一数都有66年历史🙈。 呢间冰厅系深水埗同长沙湾都有分店既,唔单止食物高质,而且仲有平民化嘅价钱🤣👍🏻 绝对值得一试😻餐厅最出名既就系足馅榛子流心西多🥪、避风塘炸蒜鸡髀🍗、经典芝士煎蛋牛肉汉堡包🍔、槟城风樱花虾炒蛋特餐等等⋯⋯⋯🤤,好食又够饱肚😌👋🏻另外,佢地本身做开街坊生意,所以入面既员工服务态度好好👍🏻🌟 榛子酱西多士 $32一大块西多士,上面放左一旧牛油🧈,而里面夹住榛子酱,食落口好特别,满满嘅朱古力味😻🌟 经典芝蛋牛肉汉堡包 $35汉堡包🍔里面有超厚既牛肉同埋蛋,好足料,正常人食一个已经好饱。🌟 避风塘生炸肶 🦀 $35避风塘炒蟹就食得多,避风塘鸡髀🍗,你又食过未😌? 呢个推介呀👍🏻 味道唔错。🌟 波士顿龙虾叻沙掺掺 $88呢个我觉得最抵食, 真系有龙虾🦞🤣,而且仲几大只吓🙈,个面底系有粗面同米粉。🌟 原只鲍鱼福建炒饭 $62同平时既福建炒饭有少少唔同,就系呢个系会用原只虾🦞 同埋鲍鱼,味道唔错, 而个价钱竟然系60几蚊😛,有d 意想不
📍长沙湾青山道413号东景大厦地下4-5号舖
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■
另外,佢地本身做开街坊生意,所以入面既员工服务态度好好👍🏻
🌟 榛子酱西多士 $32
🌟 经典芝蛋牛肉汉堡包 $35
🌟 避风塘生炸肶 🦀 $35
🌟 波士顿龙虾叻沙掺掺 $88
🌟 原只鲍鱼福建炒饭 $62
同平时既福建炒饭有少少唔同,就系呢个系会用原只虾🦞 同埋鲍鱼,味道唔错, 而个价钱竟然系60几蚊😛,有d 意想不到。
🌟 港式茶走红豆冰 $25
就系一个奶茶红豆冰😂