2016-11-16
好耐之前曾经有黎过,食物不俗一段时间后再来,更有惊喜是日订了枱 7点半 两位准时到达,可能闲日关系唔算太多人马上就安排了座位,店员算是有礼貌未叫野食之前先出去拎野饮,饮品种类好丰富,差不多有十几款惊喜的是好多餐厅冇的道地饮品佢都有柠檬玉露更是我最爱拎完饮品马上点食物食物种类唔算少虽然主力烧烤,亦有炸物沙律刺身锅物依个时候店员介绍了升级版餐单餐单都几吸引便决定升级店员还介绍了三色蚝和海胆我地点左几只三色蚝三色蚝好快送到蚝上面加了鱼籽同海胆,食落口几match几新鲜$9一只价钱算抵食(但冇影相之后好快有刺身同前菜刺身略为有d薄,希望可以厚d同排靓小小下次舖番小小冰底食落口都冇雪味可以接受八爪鱼仔同螺肉够冻炸物都好快送到食落口feel到是即炸的好脆,配炸物汤汁食一流主菜当然系烧肉烧肉种类多不胜数,我个人比较钟意牛同鸡,好新鲜好够肉味,只是肉汁有点多搞到成碟都系海鲜方面有虾,海螺,墨鱼片同扇贝海虾新鲜弹牙有虾味,系墨鱼片争小小菇同茄子我都觉得唔算差(又系冇影相)升级版食物终于到甜虾大只鲜甜冇雪味,有疯狂翻单蟹脚一般不过不失吞拿鱼同鲍鱼仔都好新鲜,有keep住嗌鹅肝方面真系几有惊喜,冻冻地食落口
一段时间后再来,更有惊喜
是日订了枱 7点半 两位
准时到达,可能闲日关系唔算太多人
马上就安排了座位,店员算是有礼貌
未叫野食之前先出去拎野饮,
饮品种类好丰富,差不多有十几款
惊喜的是好多餐厅冇的道地饮品佢都有
柠檬玉露更是我最爱
拎完饮品马上点食物
食物种类唔算少
虽然主力烧烤,亦有炸物沙律刺身锅物
依个时候店员介绍了升级版餐单
餐单都几吸引便决定升级
店员还介绍了三色蚝和海胆
我地点左几只三色蚝
三色蚝好快送到
蚝上面加了鱼籽同海胆,食落口几match几新鲜
$9一只价钱算抵食(但冇影相
之后好快有刺身同前菜
刺身略为有d薄,希望可以厚d同排靓小小
下次舖番小小冰底
食落口都冇雪味可以接受
八爪鱼仔同螺肉够冻 炸物都好快送到
食落口feel到是即炸的好脆,配炸物汤汁食一流 主菜当然系烧肉 烧肉种类多不胜数,我个人比较钟意牛同鸡,好新鲜好够肉味,只是肉汁有点多搞到成碟都系
海鲜方面有虾,海螺,墨鱼片同扇贝
海虾新鲜弹牙有虾味,系墨鱼片争小小
菇同茄子我都觉得唔算差(又系冇影相)
升级版食物终于到
甜虾大只鲜甜冇雪味,有疯狂翻单
蟹脚一般不过不失
吞拿鱼同鲍鱼仔都好新鲜,有keep住嗌 鹅肝方面真系几有惊喜,冻冻地食落口唔会太肥腻,入口即溶值得推介
甜品都系一段既泡芙同和果子
唯独是 台湾冰卷同 奶冻真系好好食
我一个人叫左5 6份
埋单每人二百几蚊,这个价钱同食物在铜锣湾算是水准之上,值得再光顾。不过店舖油烟都算几劲,抽风可以改善一下