2018-12-02 657 浏览
好耐冇食京川菜,惊好肥腻,今次因为朋友想食咪试下,今次好似同蛋有仇咁,因为大家都好钟意食蛋,叫左个前菜小食熏蛋,入口流心香滑,好正好满足,再叫左个必食既蟹粉小笼包,蟹粉好甘香,小笼包好多汁呀,皮唔会好厚,但又唔会一夹就烂晒,跟住就叫个赛磅蟹,一般酒楼都系揾菜围住,得中间小小,但呢间唔会,真系货真价实,仲要啖啖蟹肉,非常足料,蛋白香滑加上蟹肉,加入小小酱汁,口感好正,好抵食,菜方面拣左个龙虾汁煨豆苗,龙虾汁香浓,豆苗嫩滑,原来咁样配合会系咁好食,我连汁都饮埋,最后要推介下阔佬炒饭,其实系蛋白海鲜粒炒饭加入炸左既绕柱丝,d炒饭绝不油腻,粒粒刚刚好不会太干身太硬,最紧要没有加入味精,原汁原味。本来好想食甜品,可惜太饱了,下次再食过。
本来好想食甜品,可惜太饱了,下次再食过。