2014-11-07 766 浏览
今日去左佐敦覆诊,之后想响附近揾食。见到呢间“合一咖啡屋餐厅”有好多好评,加上我都几喜欢店主既意念:天主教徒及基督教徒合办餐厅,鼓吹基督徒在主内合一与共融。 另外,于Open Rice订座可享 9折优惠,所以就胆粗粗试下喇~ 因为早到,所以都要等一阵,望下个餐牌,发现价钱都唔算平,只望价钱与质素成正比啦,最后等左10-15 mins就入座。二人午餐,另跟热汤和暖烘烘的面包,我俩点左:1)黑松露牛肝菌意粉:卖相不俗,意粉弹牙,铺上好多牛肝菌,并充满黑松露既油香味。激赞! 2)香草蓄茄辣汁意粉:本人比较喜欢蓄茄类开胃菜式,所以低估左呢个辣汁意粉~虽然开胃,但对于唔好辣既我…的确好辣~ 3):Green Tea Latte (加$特饮):一向对Green Tea Latte情有独钟,所以呢度既出品唔算差~4)Ice Mocha (加$特饮):可惜…呢杯Ice Mocha,忌廉多多,但淡而无味,加钱既特饮仲要比正常既饮品细杯,公平吗?

题外话/补充资料: 如有用Open Rice订座,记得落单/ 付款前都要提醒店员你有9折优惠,因为店员超级忙,过后又容易忘记,最后就会收你正价。
2014-10-05
  • 黑松露牛肝菌意粉