2016-04-24
星期六,男朋友都要返工,见佢咁惨,我就BOOK 左间餐厅同佢好好享受下就佢收工时间,订左8点半,点知做到左又真系唔入得,准时8点半入座。呢间门面有点旧式既西餐厅估唔到咁多人,好彩有book 位,无几耐都full house. 呢间餐厅叫Vision 8,唔知点解用呢个名,但成间餐厅用左好多唔同既玫瑰花,好有dating 既感觉好多时食饭就想叫餐,虽然要398/位,但餐有黑松露杂菌汤,有沙律,有主菜又有甜品,好似好吸引。但碍于唔系好肚饿,唔想浪费,所以叫左两个厨师推介,原来仲可以加钱变餐都几FLEXIBLE.餐汤: 黑松露野菌汤呢个黑松露野菌汤系我好想叫既,一入门口就闻到好香,好想饮,65蚊一碗果然系有D 睇头,好睇仲好有内涵,食到好多野菌,唔系平时好稀果D餐汤,一分钱一分货,有高级餐厅既水准。加埋个热辣辣既餐包,好正。小食:香蒜辣汁鸡翼男朋友系鸡翼精,差唔多餐餐食饭都会叫,今次都唔例外。呢只鸡翼比平时大只,可以KEEP住D 肉汁,好JUICY,同平茶餐厅细细只果D差好远。不过对我黎讲就辣左少少。香煎鹅肝伴砵酒烩苹果配什菜沙律呢个系我男朋友既至爱,我通常食伴菜。佢话呢个鹅肝比平时系楼上C
就佢收工时间,订左8点半,点知做到左又真系唔入得,准时8点半入座。 呢间门面有点旧式既西餐厅估唔到咁多人,好彩有book 位,无几耐都full house. 呢间餐厅叫Vision 8,唔知点解用呢个名,但成间餐厅用左好多唔同既玫瑰花,好有dating 既感觉
餐汤: 黑松露野菌汤
小食:香蒜辣汁鸡翼 男朋友系鸡翼精,差唔多餐餐食饭都会叫,今次都唔例外。呢只鸡翼比平时大只,可以KEEP住D 肉汁,好JUICY,同平茶餐厅细细只果D差好远。不过对我黎讲就辣左少少。
香煎鹅肝伴砵酒烩苹果配什菜沙律
呢个系我男朋友既至爱,我通常食伴菜。佢话呢个鹅肝比平时系楼上CAFÉ 食果D大份又多油,佢话好正呀。我成日觉得咁贵得一件仔嘢好贵,但佢话系正常
红酒烩澳洲羊仔脾伴法式面根
呢个羊仔脾真系好嫩好滑,真系一人一只刚刚好。第一次食面筋,都几特别,有D咬口,平时都只系配薯菜,配面筋都几好,唔会太济太热气。
Apple crumble with ice-cream 最后我地好贪心咁叫左呢个 甜品,好似平时最爱食既甜匠既甜品,但又有D唔同,佢既苹果量更多,大份D同酸D,好好味。
估唔到呢间地舖既水准都几高,西菜同甜品都唔错。