2023-08-04
🇭🇰BluHouse·呢间餐厅超难book位 今次我同朋友仔早左1个月先book到星期五🤣🤣建议大家book佢第二个时段 因为第一个时段佢会系咁提你要个半钟准时交台 所以我地食得超赶 虽然佢最后都无赶我地走LOL😂·Octopus Salad $260 l Tuna in Olive Oil $198我自己好推介佢个八爪鱼 佢呢个份量好多 而且八爪鱼好新鲜 口感好好 完全唔会韧 用少少橄榄油同香草调味已经好够🐙反而佢个吞拿鱼沙律我自己就觉得普通啲 个薯仔我都有少少略嫌佢唔够软糯🫢🫢·Rigatoni Alla Carbonara $238l Lasagna Alla Bolognese $288 l Ragù Pizza $110之后主食方面我自己觉得佢既意粉出色过pizza😈佢个rigatoni质感好好 而且超挂汁 个酱汁都调味好好 好芝士🧀上面既烟肉都煎到超脆 超咸香🥓之后佢个千层面都唔错 个汁好好味 系个面本身我觉得煮得耐左少少 偏淋左🍅最后个ragu pizza底就似系焗脆左既focaccia咁 都唔错既 但系意粉好味啲🤣🤣
Octopus Salad $260
Rigatoni Alla Carbonara $238