2024-08-21
今日同朋友约咗一齐食晚餐,特登book咗呢间日本餐厅就系为咗佢哋嘅牛肠锅🔥 只因我朋友食过一次就已经爱上咗佢,就嘈住要带我哋嚟食😂✨牛肠锅第一次食牛肠就俾佢惊艳到!牛肠食落好有韧性,冇乜腥味,几好食😋 汤底系酱油清汤,入面落咗芽菜、椰菜仲有豆腐等等,味道清爽唔油腻~ 仲可以感受到蔬菜嘅鲜甜味👍🏼 我哋几个都饮咗几碗汤,饮落成个人暖笠笠🥰✨新鲜刺身盛和海老一睇就十分新鲜,入口鲜甜,每一啖都可以感受到淡淡嘅海水味🥹 厨师发办嘅生鱼片都好惊艳!鱼肉弹牙而且完全冇异味,点埋芥末口感仲正!✨炭焼鶏鶏颈肉鶏颈肉肉质好嫩,而且好弹牙,外皮俾佢烧得脆脆嘅!咬落油脂香散发喺口入面,外脆里嫩嘅口感仲带住淡淡嘅炭烧味,好正💯✨鳗鱼同青瓜配佐酢鳗鱼肥美又鲜嫩,烧得特别香,食落仲有酱汁嘅咸甜味🤤 鳗鱼肉嘅油脂同酱汁浓郁,但系配住青瓜一齐食又特别清爽,好啱做开胃菜嘅一道料理🥰最后仲有柚子雪芭做成个套餐嘅收尾,酸酸甜甜嘅柚子雪芭入口好清凉~ 一球真系唔够我食啊🥹
✨牛肠锅
✨新鲜刺身盛和