2019-07-23
唔知点解天气越热, 反而越想食辣野, 拾味刀削面就系平靓正嘅选择😋平时食午餐通常系叫一个套餐加饮品, 今次食晚餐一于对自己好少少叫多两个𩠌😛鸡肉嫩滑仲要系脾位, 加上香辣酱汁同花生芝麻嘅香气, 不愧系我嘅必次必点!😋麻辣又同口水鸡嘅香辣完全唔同, 有更重嘅芝麻香, 配搭上清新嘅青瓜丝, 令人食完一啖又一啖!😋但你点都估唔到, 佢比口水鸡更辣😛对面𠮶位一路食一路话好辣, 但又停唔到口🙈大家都叫麻辣, 但佢同麻辣手撕鸡嘅辣系完全唔同, 本身已经卤过嘅猪软骨, 够哂软稔😋加上大量蒜蓉, 好match!👍🏻麻辣猪耳相对上就比较失色, 可能因为酱汁同猪耳系分开, 上到枱先由客人自己捞匀, 加上猪耳唔似猪软骨咁本身已经卤过, 变相味道较淡手工刀削面口感弹牙👍🏻汤底不过不失, 但配上𩠌菜嘅辣汁后就变得惹味, 赞👍🏻晚餐2人份食咁多嘢叫埋饮品二百有找, 抵到烂😁
晚餐2人份食咁多嘢叫埋饮品二百有找, 抵到烂😁