2023-08-05
又系我铜锣湾食信写食评,今年都好忙,好少写食评。有睇开我嘅食评可能会挂念我、哈!今次写食评比较特别,就是我刚刚入会大概一年的竞骏会。唔知点解,其实我成日帮衬,今次先第一次想食评唔好意思😅睇开我食评的人,都知道我会讲吓搭车先。咁讲到明系会,顾名思义要入会。我个人觉得都值得嘅,入会费唔算贵,唔使200,000。人人谂法唔同嘅,唔知道,我就觉得抵!个个都知道我日日都揸车,入咗会之后跑马地有三个停车地方可以拣,平日揾食饭,就方便咗好多。咁当然都要讲讲,如果赛事日,系非常紧张。各人有唔同喜好,我就系咁觉得。言归正传,今日签咗单生意几开心,同我拍档Connie,去食饭。谂唔到食乜梗系返自己会,今日食Dining Room,呢间餐厅如果赛事日系食自助餐,平日系火锅打边炉,事实价钱可以啦,唔系贵。我哋就早到咗,两个人都叫咗杯西瓜冰饮,几好唔错好饮。如果冇核就完美。重点,我钟意佢海鲜几好,真心唔错,几次食都可以!趁住我生日,食好啲啦。问吓啲职员,说龙虾新鲜,咁整只试下,食Sashimi,因为只龙虾仲郁。真心好食。由于两个人食唔到好多,就介绍本地牛肩脊,好食推介,叫咗杂锦丸同埋杂锦菜,我最唔钟意谂,咁样就
今次写食评比较特别,就是我刚刚入会大概一年的竞骏会。
唔知点解,其实我成日帮衬,今次先第一次想食评唔好意思😅
由于两个人食唔到好多,就介绍本地牛肩脊,好食推介,叫咗杂锦丸同埋杂锦菜,我最唔钟意谂,咁样就最好啦。原本𠮶煲系椰子鸡煲,两个人饱晒。
差啲唔记得讲,将龙虾头爪做椒盐,都几好食,可以试吓。
推介打边炉,三四个人食多几款就开心啲。
其实会一共有四间餐厅,Sport Bar / Dining Room / Noodle Bar / HK Kitchen 。四间各有唔同特色。一定揾到你啱食嘅嘢。
如果想了解多啲,欢迎电邮我交个朋友