2023-04-25 920 浏览
成立于1983年既春水堂创出世界第一杯台式泡沫红茶同风行全球的珍珠奶茶~佢既珍珠系细细粒软韧有口感,茶底甘甜唔涩,每次嚟都必定会order 呢个单品~唔平但好饮既~(佢哋其他既茶饮都唔错~爱玉铁观音柠檬茶都好啱夏天饮)半筋半肉红烧牛肉面,经典口味比较有保证~汤底唔错够浓够香味加埋酸菜更加有层次感,牛筋炆得够淋,牛腱肉质松软(八成既都唔干柴,有一两旧就麻麻哋)。 但系,个面质地比较差,唔弹牙感觉有啲 overcook 但系个牛骨浓汤就好 shit 啦,一 order 完劲快上枱,但系一上枱已经系唔够热处于温温哋状态(我哋光顾当日下昼十一点几,𠮶时得得三台客唔系炒晒场整唔切𠮶啲时间)。之后出事啦,应该系唔够热既原因所以个汤底膻味出晒嚟,唔够鲜反而有啲腥膻。而且呢碗个面质唔弹牙之余,仲有啲黐埋一旧一pat野咁😵‍💫 好劣好难顶自助落单,价钱唔平但整体服务一般般,食物质素飘忽。唯一系卡位算阔落,所以喺太古城都多家庭客帮衬~(之前嚟过食佢哋既黄金香酥鸡就真系唔推荐(唔明点解要帮盐酥鸡改另一个名?但盐酥鸡翼同盐酥杏鲍菇又唔系叫黄金香酥😂),。比较厚粉同干,入面冇乜肉汁,所以之后就无 order 过

(之前嚟过食佢哋既黄金香酥鸡就真系唔推荐(唔明点解要帮盐酥鸡改另一个名?但盐酥鸡翼同盐酥杏鲍菇又唔系叫黄金香酥😂),。比较厚粉同干,入面冇乜肉汁,所以之后就无 order 过)
2023-04-23
  • 珍珠奶茶