2022-09-25
成间餐厅环境舒适,宁静,啱哂约朋友一路食一路倾计,值得一提有D菜式要晚上先有供应,午市有特定餐牌,如果想食某D菜式又中午去,最好打电话问定先。Japanese Oyster Linguine $158★★★★☆扁意粉软硬度岩岩好,个意粉汁系香草加上芥末忌廉汁,几CREAMY,但觉得个WASABI味唔够出,如果个酱汁可以再浓稠啲会更好,咁样个意粉会再挂汁啲,更加惹味!蚝有3-4只,食落新鲜唔腥,有海水味亦唔会太熟。成个意粉食落唔会太过油腻,几好!NZ Angus Ribeye 12oz $328★★★★☆纽西兰安格斯肉眼扒叫左5成,熟既程度岩岩好。食落有牛味但唔算重,应该系草饲牛,望落油花唔太多,食落都偏瘦,但都算系JUICY,口感都淋唔会韧。牛扒配左两款酱汁,分别系阿根廷青酱同红酒肉汁。个人偏向红酒肉汁,此终青酱个啲香草味唔系个个人都啱。但其实就咁加少少盐食都唔错。Parma Ham Salad $138★★★★☆好大一碟,有几款嘅沙律菜,酱汁系黑醋,够哂酸,食落好开胃。Parma ham 好几多块下,好香,咸香带油感,但又唔系死咸。沙律上仲有洒埋杏仁片增加口感。见餐牌简介有青苹果,但
★★★★☆
好大一碟,有几款嘅沙律菜,酱汁系黑醋,够哂酸,食落好开胃。Parma ham 好几多块下,好香,咸香带油感,但又唔系死咸。沙律上仲有洒埋杏仁片增加口感。见餐牌简介有青苹果,但唔见有。
★★★☆☆
因为陪朋友补祝生日,所以特意写左字,成个摆盆装饰都几靓。食落下面似系朱古力布朗尼,外面好脆口,入面都比较松软,但如果口感再湿润啲会更好。蛋糕上面有球雪糕,上冻下暖,食落都唔会太腻。马卡龙就正正常常冇咩特别。
★★★☆☆
有个餐牌自选两杯特选饮品$118,其中一杯简左呢个,味道就系几款果汁捞埋嘅味,冇咩太大惊味,但可以解下渴。
🌟总括:成个环境几舒服,适合同朋友坐低慢慢食。值得一提,上菜时间会比较长,如果赶时间想快D食完快D走嘅话呢间未必岩。