2019-02-18
之前见啲foodie朋友成日都po 左慢煮工业d相,睇到啲食物嘅相好吸同埋环境睇落去都好relax 好有外国pub ge style,一路都想试,终于系礼拜六约埋几个朋友仔一齐嚟试慢煮工业!餐厅离地铁站唔系好远嘅,但系呢个门口就唔系咁容易揾,要细心啲先发现到一个霓虹灯写住慢煮工业。行上一层就系用餐嘅地方,见到周边嘅摆设都好入外国嘅style,连埋枱上面摆嘅餐纸同埋刀叉都系经过精心嘅设计,好钟意佢把餐刀,斧头嘅形状好Q呀<焗农夫包汤$28> (评分:3/5)包嘅口感偏硬,基本上你个把就系将一啲白汤摆咗落觉农夫包里面,冇咩特别可以唔使挨嗌<蒜香芝士排包$48> (评分:3.5/5)焗到外脆内软,加埋蒜蓉同埋芝士真系非常之惹味啱啱出炉啲芝士同埋蒜蓉焗到溶溶,铺系排包上面真系好好食,记得一定要趁热食!不过下次应该唔会咁贪心叫半分就算,食全分包有啲太饱<芝士烟肉薯条$68> (评分:3.5/5)其实本身系想带芝士烟肉薯条拼番薯条,话当晚已经冇蕃薯条供应,咁我唯有叫个薯条嚟过下口瘾先睇相都知道呢个芝士烟肉薯条有几邪恶!!餐厅一啲都唔孤寒,落咗劲多芝士
餐厅离地铁站唔系好远嘅,但系呢个门口就唔系咁容易揾,要细心啲先发现到一个霓虹灯写住慢煮工业。行上一层就系用餐嘅地方,见到周边嘅摆设都好入外国嘅style,连埋枱上面摆嘅餐纸同埋刀叉都系经过精心嘅设计,好钟意佢把餐刀,斧头嘅形状好Q呀 <焗农夫包汤$28> (评分:3/5)
其实本身系想带芝士烟肉薯条拼番薯条,话当晚已经冇蕃薯条供应,咁我唯有叫个薯条嚟过下口瘾先睇相都知道呢个芝士烟肉薯条有几邪恶!!餐厅一啲都唔孤寒,落咗劲多芝士同埋烟肉,铺系薯条面,薯条啱啱揸出嚟热辣辣捞埋芝士同埋烟肉真系超级好食呀!其实呢个薯条拼盘个份量超级大!小妹同埋友人三个女仔食食吓开始食到有啲厌,最后都系食唔晒先配薯条,所以建议下次多啲人先再嗌
<美式烤猪仔骨 $78> (评分:4/5)
女仔嘅原故所以带咗个细嘅猪仔骨,靓嘅猪仔骨基本上唔使好用力咁切开啲骨就会同肉就会分开,呢个美式吼猪仔骨正正就做到呢点。猪仔骨上门查满BBQ酱,一切开个猪仔骨啲BBQ想同猪仔骨嘅油脂融合为一体,未摆入口都已经流晒口水
其实我麻麻哋呢个意粉米,可能因为本身唔系好钟意食呢种质地嘅面食,比着我我应该会比较钟意食意粉阔条面,意粉米其实系滑滑地烟烟unun 的心感,配埋忌廉芝士,其实几索味,小妹自己私心唔系好钟意呢种面底,所以下次应该唔会叫