2015-10-19 1223 浏览
冇喺观塘返工一年都冇,不过已经开多咗好多食店今次试吓呢间C.O.W.Dining先有个5 Course嘅晚餐,仲要每个course都有两个选择,同老猪每样拣一款,好丰富呀!!开始晚餐之前餐厅为我哋预备咗开胃菜─大虾芒果他他口感好丰富呀!!为今餐掀开美好序幕头盘─什冻肉碟配慢煮苹果和季节性沙律菜黑醋汁慢煮苹果好似第一次食咋,配埋啲什冻肉好夹呀!!自家制酱汁凯撒沙律配挪威烟三文鱼和慢煮红菜头沙律菜好新鲜,基本上沙律菜我净系食生菜!!呢个超啱我口味餐包系餐厅自家制,系比较有咬口𠮶种,暖笠笠配埋汤食都唔错蕃茄清汤好清但好浓郁嘅蕃茄味,大厨完全冇落肉煲架!!有咁嘅效果真系好劲Pasta─自家制墨鱼汁云吞配带子和海鲜、自家制云吞和牛及牛肝菌前者比较清,馅料鲜甜美味,后者味道比较浓烈,我觉得两个都好好味呀慢煮新西兰羊扒配露丝玛莉汁慢煮羊架感觉好健康,同平时食开嘅好唔同慢煮美国(天然喂饲)极佳级牛柳配牛肝菌汁及朱古力芥末呢个牛又系同平时完全唔同感觉,软绵绵又不失口感,牛味重蕃茄底有慢煮冬菇,呢个真系非常惊喜,冬菇好香又极Juicy,唔钟意冬菇嘅我都觉得好味慢煮苹果卷,呢个甜品好特别呀!!慢煮苹果听见都
冇喺观塘返工一年都冇,不过已经开多咗好多食店
今次试吓呢间C.O.W.Dining先
开始晚餐之前餐厅为我哋预备咗开胃菜─大虾芒果他他
口感好丰富呀!!为今餐掀开美好序幕
头盘─什冻肉碟配慢煮苹果和季节性沙律菜黑醋汁
慢煮苹果好似第一次食咋,配埋啲什冻肉好夹呀!!
自家制酱汁凯撒沙律配挪威烟三文鱼和慢煮红菜头
沙律菜好新鲜,基本上沙律菜我净系食生菜!!呢个超啱我口味
餐包系餐厅自家制,系比较有咬口𠮶种,暖笠笠配埋汤食都唔错
慢煮新西兰羊扒配露丝玛莉汁
慢煮羊架感觉好健康,同平时食开嘅好唔同
慢煮美国(天然喂饲)极佳级牛柳配牛肝菌汁及朱古力芥末
呢个牛又系同平时完全唔同感觉,软绵绵又不失口感,牛味重
慢煮苹果卷,呢个甜品好特别呀!!慢煮苹果听见都觉得有心思
皮脆苹果肉爽甜,卖相又靓
梳乎厘,我钟意口感轻盈,呢个就啱晒我
而且我有个情意结系钟意平顶嘅梳乎厘嘅,所以一见到就好钟意
呢个价钱有5个Course嘅心思慢煮晚餐我真系觉得好唔错
味道未必系最好,但系心思同食得健康嘅意义已经系最好