餐厅: Maison ES
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-11-01 455 浏览
🇭🇰Maison ES·Appetiser + Mains $780呢間餐廳係我哋之前慶祝食嘅 我自己覺得佢好好食😍😍環境好靚 食材嘅配搭好有心思 好推薦大家黎食🥳·Fresh Oysters (+$78each) l Soup du Jour (+$110) l Complimentary Bread佢個餐其實本身已經包前菜嘅 但係因為我哋想試埋佢個生蠔同埋湯 所以就加錢嗌埋😈佢個生蠔超級新鮮 而且礦物味好濃 好好食 我哋一開始食咗兩隻之後再加多咗兩隻🦪🤩之後我哋嗰日個湯係個薯仔湯 呢個都好有驚喜 佢係超級creamy得嚟完全唔會漏 係一個好出色嘅薯仔湯🥔之後佢送嘅麵包都好有驚喜 佢個麵包本體超級鬆軟 而且入邊係加咗啲蔥油去焗 所以出嚟超香😍😍之後佢個XO醬牛油都好特別 同個麵包超夾 最後我地食曬🧈🤤🤤·Lobster Ravioli l Black Abalone之後佢個龍蝦ravioli都好好食 佢ravioli質感好好 入面仲有啲大大舊既龍蝦肉 口感好好🦞而且佢個龍蝦湯都係勁高質 係真係好濃龍蝦味 好鮮🤤🤤另外個鮑魚海參都好特別 兩個食材都係煮到啱啱好 不過我自己就覺得佢切得有
🇭🇰Maison ES
Appetiser + Mains $780
Complimentary  Bread
Black Abalone
Fresh Oysters
Lobster Ravioli
另外個鮑魚海參都好特別 兩個食材都係煮到啱啱好 不過我自己就覺得佢切得有啲太細粒 口感冇咁正🤔🤣
French Yellow Chicken l Langoustine Pithivier
Langoustine Pithivier
之後佢個三黃雞都唔錯 佢係用咗雞胸嚟慢煮 所以個雞肉超嫩 雞皮都好脆🐤
Soup du Jour
另外嗰個其實就係一個出邊酥皮 中間包住好似放蟹肉餃子湯包咁樣嘅 個蟹肉餃子都唔錯 幾特別🦀但係我自己就覺得佢個口感有少少太複雜 相對上我自己冇咁鍾意呢個😂
The “French Toast” $108
French Yellow Chicken
最後佢個甜品係一個幾特別嘅西多士 佢中間所有蛋漿都係流心嘅 幾正😎不過我哋嗰日食到甜品已經太飽啦 呢個對我地黎講就漏少少 所以最後都食唔晒🤣🤣
#rbyeat
#rby西餐 #rbycelebrations
#rby灣仔
📍灣仔電氣街1號恆德大廈UG樓B號舖
The “French Toast”
庆祝纪念
Black Abalone
Soup du Jour
Langoustine Pithivier
French Yellow Chicken
The “French Toast”