餐厅: Cafe 2 Oyster n Grill
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
今日特别嘅日子,带妈妈嚟到West Cafe 2 Oyster n Grill。嚟呢度食西餐,佢哋嘅海鲜和牛排都实在太吸引了,令人垂涎三尺呢🤤首先要讲佢嘅生蚝🦪,真系新鲜饱满,食落口后嘅口感实在一流,一试难忘。加上一点点嘅柠檬汁,新鲜感觉即刻提升,算系我暂时食过最喜欢嘅生蚝。之后食嘅柠汁腌八爪鱼🐙,慢煮到非常柔软,配上柠檬和莎莎酱,一齐食起来酸中带点甜,好开胃。再配合轻轻嘅牛油果,并没有盖过味道,反而互相衬托。炭烧8oz 纽西兰菲力牛排🥩够爽口,烧至五分熟,嚼劲十足。而且有蒜蓉牛油舖上面,又香又滑 ,配上健康嘅芦笋和蘑菇,即使是挑食嘅妈妈都赞好。佢哋最出名嘅美国安格斯肉眼牛扒12安士🐮,超大件嘅牛扒。虽然大,但系佢烧得恰到好处,外面有种特别嘅炭香味,里面肉汁丰富,软滑嘅口感实在够人惊喜。最后点个甜品,当然要试下经典嘅法式焦糖炖蛋 🍮,甜而不腻,炖得刚刚好,口感绵滑,简直系完 美嘅结尾。整个晚上,妈妈都笑得好开心,俾我感觉到好满足。喺呢度一家人共享美食,笑声不断,好似开party一样咁开心。生日咁快乐,实在感恩。之后我哋都要再嚟一次,同妈妈一齐再享受呢个美食之旅🍹🎂🥳~