2024-09-01
今日同闺蜜庆祝生日🎂🍾book左呢间超靓嘅fine dining🌹☺️我地两个都食得好开心🥳拣左呢个9道菜嘅晚餐 9 COURSE CAVIAR MENU $1680 / 位 💖 道道菜都做得非常之精致,用料上乘,我地非常enjoy🥰*****🧆餐前小食餐前小食已经好精致了☺️系一个鱼子酱配搭嘅芥末马卡龙,中间夹住慢煮龙虾肉🦞🥯餐包 餐包有蒜蓉包、扁酥饼等等,仲有几款酱、牛油🧈可以涂☺️🥗沙律呢个沙律下面响系用左52个月嘅白毛猪做嘅风干火腿😍🐖上面仲有啲金箔同脆片,口感一流😋特调嘅酱汁酸酸地好开胃🥣羊肚菌清汤非常之浓郁嘅汤🥹用左黄杏菌同埋黑皮鸡,配上松露汤😋松露fans必饮👍🏻🦪牛油慢煮鲍鱼鲍鱼煮得好香,好淋,面头加左开胃嘅黄梅酱,仲配左个香脆嘅蟹肉饼🦀✨炸流心蛋呢个流心蛋嘅表面裹左啲炸胡须丝,超级酥脆🤩仲加左啲松露片提香☺️高级感出晒黎🍨热情果雪葩酸甜嘅雪葩可以系食main course前清一清口腔☺️上面仲有红石榴泡沫增加风味🫧🥩慢煮黑毛猪好嫩滑入味嘅黑毛猪😍配左薯蓉,仲有红酒汁、胡椒粉可以点~份量都好大!🦞波士顿龙虾成只龙虾上左😍个汁系特制嘅龙虾泡沫,极度浓郁,仲有鱼子酱同埋带子~🤤🍮甜品
*****
🧆餐前小食
🥯餐包
餐包有蒜蓉包、扁酥饼等等,仲有几款酱、牛油🧈可以涂☺️
🥗沙律
🥣羊肚菌清汤
🦪牛油慢煮鲍鱼
✨炸流心蛋
🍨热情果雪葩
🥩慢煮黑毛猪
🦞波士顿龙虾
🍮 甜品
甜品系一个好特别嘅沙邦朱古力,入面有菠萝 🍍、核桃🌰、焦糖🧊,仲系我地面前淋上热朱古力黎溶化😍
✨Petit Four
最后有个一口甜品☺️为呢一餐完美作结💖