餐厅: Sushi N
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-09-05 80 浏览
今次庆祝功课有高分,又要食好嘢庆祝~前菜三品有白粟米、秋葵淳菜、酱油渍赤身。淳菜超可爱,好似啫喱咁!刺身七品间八鱼 熟成8日嘅间八鱼,衬无花果及黑松露汁一齐食,有创意又好夹北海道帆立贝 上面黑色一点点嘅系竹炭盐,啲肉系一丝丝㗎深海池鱼肉质厚身清甜北海道响螺超爽脆,索索声!北海道仙凤趾蚝一不小心成只蚝放入口,因为有柚子沙冰,冻到痺!不过好正好refreshing,更突显蚝味烟熏伊佐木超香嘅烟熏味,视觉效果好靓,一定要影相池鱼又再嚟多次,今次加咗三升渍及京葱,更惹味䲠鱼配合酸汁或青柠汁,我自己钟意点青柠汁,鱼皮外脆又焦香,鱼肉内软食寿司之前先食啲好得意嘅果实清清口腔,就系龙珠果及神秘果,甜甜哋好神奇,食完真系口腔清新晒!梭子鱼寿司加咗用柚子榨成嘅蛋黄酱,为油脂唔太丰富嘅肉质点缀一番北寄贝寿司上碟前拍拍北寄贝,口感更爽口间八鱼口感浓郁,油脂香醇牡丹虾膏好厚肉,加埋虾膏更加鲜味赤鯥轻轻烧过鱼皮,油份更突出,加埋柚子胡椒感觉唔会好油腻白海胆唔需多讲,直接食鲍鱼三文治好有趣嘅卖相,竟然系两大块鲍鱼夹饭!饭入面加咗鲍鱼肝酱及茴香,非常特别烟熏大拖罗冇特别烧过嘅大拖罗,加埋葱及紫菜一齐食比平时烧过嘅冇
今次庆祝功课有高分,又要食好嘢庆祝~

前菜三品
有白粟米、秋葵淳菜、酱油渍赤身。淳菜超可爱,好似啫喱咁!

刺身七品
熟成8日嘅间八鱼,衬无花果及黑松露汁一齐食,有创意又好夹

北海道帆立贝
上面黑色一点点嘅系竹炭盐,啲肉系一丝丝㗎

肉质厚身清甜

北海道响螺
超爽脆,索索声!

烟熏伊佐木
超香嘅烟熏味,视觉效果好靓,一定要影相

池鱼
又再嚟多次,今次加咗三升渍及京葱,更惹味

果实

梭子鱼寿司
加咗用柚子榨成嘅蛋黄酱,为油脂唔太丰富嘅肉质点缀一番

北寄贝寿司
上碟前拍拍北寄贝,口感更爽口

口感浓郁,油脂香醇

牡丹虾膏
好厚肉,加埋虾膏更加鲜味

赤鯥
轻轻烧过鱼皮,油份更突出,加埋柚子胡椒感觉唔会好油腻

唔需多讲,直接食

烟熏大拖罗
冇特别烧过嘅大拖罗,加埋葱及紫菜一齐食比平时烧过嘅冇咁油腻

鱼汤
将鱼炒起再煮成汤,加入京葱弃青葱,饮落啲葱味唔会抢过鱼味

自家制芒果sorbet
食到咁饱再食返个sorbet,唔会太甜,啱啱好
自家制芒果sorbet
$2000 (晚餐)
果实