2022-04-10
话说终于到咗朋友生日高峰期嘅尾声,而呢餐生日饭系为咗我一个相识咗8年嘅兄弟而庆祝。其实本身谂咗好耐食咩好,而我最后拣咗嚟呢度食,贪佢啖啖肉,应该大家都ok嘅~·洋葱🧅忌廉芝士鸡肉意大利粉我呢个朋友对白色情有独钟🤭佢一睇menu就拣咗呢款。佢话鸡肉食落有肉汁,而且鸡皮整得好脆,仲有白汁同芝士系永远嘅朋友,夹到冇得输!最后有少少🤏🏻香草🌿散落喺碟意粉上面,提鲜提味,提埋个视觉效果添~👍🏻👍🏻·忌廉汤🥣当然~我呢个朋友系要饮埋忌廉汤嘅🤣佢话有草菇🍄粒同忌廉味够重就得,咁佢话都ok㖞~·美国安格斯肉眼扒餐🥩好好笑😂😂侍应哥哥问我要几成熟𠮶阵,我话:「5成呀~唔该!」,佢提我话:「碟上会有血㗎㖞~靓仔!」,我同佢讲:「我就系要见血呀~唔该晒!」🤣 多谢侍应哥哥嘅细心提醒,我系觉得有亲切感嘅!嚟到见到有好大块扒,同埋我童年回忆嘅脆薯格,仲要有大量茄汁就超开心😃 至于块扒就煎得啱啱好,唔干仲有大量肉汁。点知仲有细个跟爸妈扒房食必有嘅阿拉丁神灯🧞♂️🧞装黑椒汁,啲汁见到好多一粒粒黑椒,足料之余,仲有调得几好,唔太甜唔太咸唔太辣,啱啱好~·罗宋汤🥣系我嘅挚爱🥰 我钟意佢够辣,more spicy 🌶 系
洋葱🧅忌廉芝士鸡肉意大利粉
忌廉汤🥣
美国安格斯肉眼扒餐🥩
罗宋汤🥣
系我嘅挚爱🥰 我钟意佢够辣,more spicy 🌶 系我嘅口头禅。我觉得除咗要够酸、够辣,仲要饮落有肉香油香,最重要系有啲杂菜同红萝卜条🥕俾我食吓~成件事系越饮越开胃,咁佢系合格嘅。