2023-09-25
-「人人食得起的牛扒」Follow Me ! !有平民扒房之称嘅「金凤大餐厅」始于1969年,创办人林生又称为「牛扒大王」,呢间店其实我一早已经食过,本店舖位少少又超级狭窄,所以要等好耐,最出名系大件夹抵食,咁嘅价钱食牛扒食到饱,CP值好高。呢间荔枝角嘅分店环境舒服好多,有时候晚餐都要等位,但一定快过本店,但系依家价钱真系比以前贵好多!🥣餐汤建议点红汤,调味啱啱好又充满蔬菜,白汤得个咸字好难饮,入面只有少少红萝卜。港式铁板🥘热腾腾嘅铁板,充满肉汁嘅牛扒,配上黑椒汁,或洋葱汁的确令人垂涎欲滴😋。✨带子牛扒餐呢度嘅牛扒经过特别腌制,牛扒肉质特别淋,不过略嫌冇咩牛味,但配合黑椒汁食就超级好味,另外推荐可以加$2加蒜蓉,好味指数更加提高。✨牛小排牛小排部位在牛胸前肋脊部,肉质较结实、带有些许筋膜,含有丰富油脂,食起嚟香气十分浓郁,如果钟意口感可以拣呢只。如果要食质素超高嘅牛扒,呢度就唔适合你,但系如果想食浓郁、香气四溢又平民化嘅牛扒,呢度系一个好好嘅选择。推荐指数:⭐️⭐️⭐️-
「人人食得起的牛扒」
Follow Me ! !
🥣餐汤
港式铁板🥘