2016-11-06
终于感受到秋天有凉既感觉😳 呢间系红磡既鱼蛋档我食左十几年(应该有),几乎每次经过都要买串食,有时饿既话就会叫$10蚊肠粉鱼蛋(虽得三粒鱼蛋,但都够食既)要多麻酱,单食鱼蛋就会加小小甜酱,好食好多。同埋佢既鱼蛋系我中意食个种有d弹性个只,如果你地经过一定要去试,好好味😍如果今日唔系有好多人排队,我都会食肠粉😭 因为肠粉虽然唔系新鲜手拉,胜在热辣辣,调酱又调得好味。但冻冻地既天气食番串辣辣地又热既鱼蛋,好幸福既感觉🤔好多人食林记一定会食烧卖,因为鱼肉有胡椒粉味,有鱼味,有咬口得黎唔似粉做。识食既,达达教你食两沟,三粒烧卖三粒鱼蛋,记住!烧卖要落咖哩汁,会好食啲!食过好食既,味再买啰,$8食到两样野,系抵食既!呢种味道既鱼蛋,现在已经买少见少!出面无得食嫁啦😂💡现在的小店已经好多都因租贵,因物价贵而支持唔住。一间好食既小店,要靠大家既支持先可以继续保留属于大家的味道。请支持小店😉
但冻冻地既天气食番串辣辣地又热既鱼蛋,好幸福既感觉🤔
呢种味道既鱼蛋,现在已经买少见少!出面无得食嫁啦😂