2024-10-10
之前细个嘅时候成日都同屋企人食金凤,而家大咗带佢哋嚟缅怀一下以前!屋企人都非常钟意食呢一间餐厅,所以今日就带咗佢哋过嚟食!我哋叫咗两个餐,我觉得整体味道都做得唔错,同以前嘅味道都好似!!忌廉汤同埋杂菜汤,每样都要一个,我自己个人来讲就比较钟意忌廉汤,口感比较浓郁,而且食到有蘑菇,真系怀旧嘅味道!杂菜汤嘅味道都唔错,都觉得非常开胃,加埋面包!呢个价钱嚟讲,都觉得冇乜可以挑剔,整体上都唔错!铁板牛柳五成熟,餐厅最出名嘅当然系佢嘅怀旧牛扒套餐,我就拣咗呢一个铁板牛柳!个人嚟讲钟意食牛柳多啲,牛柳系牛嘅腰大肌,所以通常呢一个部位嘅肉都比较鲜嫩。而且佢嘅肉质都比较柔软,唔会话好硬嘅情况出现,餐厅用嘅牛柳质素当然系好啦咁多年老字号,我觉得味道都非常唔错,再加埋餐厅嘅黑椒汁,真系完全冇得输,所有童年回忆返晒嚟,仲会好贴心咁叫我哋退后少少,黑椒汁再加埋牛柳嘅味道,简直系天衣无缝,味道非常好食,而且牛柳中间呈现粉红色,证明餐厅喺烹调时间方便都控制得非常好,价钱嚟讲已经系非常抵食!屋企人亦都食得非常开心.