2023-03-03 27 浏览
今日朋友带我黎到呢间尖沙咀既居酒居食晚餐,餐厅既面积虽然唔大,但都有一、两个包厢比客人。装修主要以木色为主调,配上柔和昏黄既灯光,非常有情调!✨𩽾𩾌鱼肝拼鳕鱼白子𩽾𩾌鱼肝已经去哂血管和筋膜,所以口感绵密滑顺,油脂柔嫩香醇,配上少少柚子醋可以做到去腻既效果。鳕鱼白子够新鲜,入口同样柔滑顺口,味道鲜美浓烈,但唔会有太大既腥味。✨池鱼刺身做紧$198就有一大碟,非常抵食。池鱼既肉质鲜嫩肥美,脂厚油香,入口鱼油甘香细腻,配上店家特调既酱汁更显清新。✨海鲜天妇罗拼盘拼盘有海中虾、沙锥鱼、广岛蚝、鲜帆立贝夹海胆、蔬菜各两件,当中最好食既系广岛蚝同鲜帆立贝夹海胆!广岛蚝非常鲜甜,炸完外面酥脆,入面仲非常嫩滑。而鲜帆立贝夹海胆既鲜帆立贝炸完啱啱好熟,海胆味道变得更加浓郁,配埋紫苏叶味道更突出。✨特选牛肉野菜锅牛肉份量都OK,而且唔系一大旧脂肪既个啲肥牛,个锅仲有好多菜、菇、萝卜同粟米仔,个汤甜甜地,冬天饮非常舒服。✨鹅肝石锅饭上面有一大块鹅肝,职员会淋上烧汁帮你趁热拌匀。鹅肝味道浓郁香滑,捞落饭到令成个饭都好惹味!

✨𩽾𩾌鱼肝拼鳕鱼白子

✨池鱼刺身