2024-12-01
真系比呢间Layback Cafe & Bar既怀旧风吸引到啦。 呢度好近Time square, 上到黎系好特别既体验。 周围都摆满珍藏旧黑胶唱片不特止,仲有个好靓既大枱位打卡一流。 今日同朋友上到黎,佢个餐牌好有特色,唔系一般cafe既普通意粉鸡翼。小食我地先叫左个香炸大澳虎虾干伴龙虾汁。 黎到卖相好靓,仲要虾干竟然可以咁大只炸黎食,都好爽脆又唔硬。 夹埋龙虾汁超正。跟住叫左生拆蟹粉拌韩国年糕配蒜蓉酸种包。 原来韩式年糕咁煮法系咁好食,蟹粉超香,再加埋厚厚既蒜蓉揸系酸种包度,香到爆又劲好味。另外仲有原条龙虾尾窝夫伴芒果,龙虾尾好爽脆新鲜,而且个窝夫又够松软,成个配搭都好衬。佢地既smoothie 都好正,我地叫左tropical sunshine, 果肉劲香又够浓。最后食埋紫薯麻糬巴斯克蛋糕,劲香紫薯味,好似食雪糕咁绵滑,又有麻糬既质感。 最正系佢唔太甜。呢间cafe既水准真系好正,我地食到超饱,下次都要再黎食过。