2019-10-30 1551 浏览
而家星期六日都唔太敢出油尖旺区,唯有星期一至五去番够本啦❗️今晚同宝宝黎旺角行下街🛒买嘢🛍,顺便调一调副眼镜🤓,夜晚就顺便系呢边食埋饭先返去~最后拣咗来呢间之前朋友介绍过嘅深宵食堂❗️呢个「节目名」就听得多,真身餐厅真系未嚟过🤨一入到餐厅就听到非常怀旧嘅日本音乐(日本风情画果种🤪)~有啲灯笼、樱花等装饰作为店舖布置❣️成个环境有旧式日本居酒屋feel💕黑松露炒乌冬 $58条条乌冬都炒得好入味❗️黑松露味飘香♨️食落仲带少少酸味,几特别❣️唔系坏咗嘅酸味来😝估唔到乌冬变咗个开胃菜😆.甲罗烧 $78蟹盖装满热辣辣轻微烤过嘅蟹膏😍蟹膏上面仲铺满左颜色鲜艳嘅新鲜蟹子➕少量嘅蟹肉🦀将三者捞埋一齐🥄再配埋香脆热辣辣嘅厚多士🤩,多重口感大满足❣️系我今晚最爱嘅菜式🤓.厚烧牛舌 $38/串真系非常厚身🤩 口感烟韧有嚼劲💕 仲带有啲爽口嘅感觉😋一定要趁热食❗️唔系冻左会韧到咬唔开🙈.芝士年糕 $38口感Q软烟韧☺️ 有少少糯米糍feel~每一件都有半溶芝士系入面做夹心🤤对芝士控来讲,食每一啖都觉得满足🥰.蒜片一口和牛粒 $68上台𠮶时吓一吓,因为我本来以为系干身嘅🙈和牛粒口感厚实而唔韧❗️咬落去几juicy 几多肉汁😋黑椒
最后拣咗来呢间之前朋友介绍过嘅深宵食堂❗️
呢个「节目名」就听得多,真身餐厅真系未嚟过🤨

一入到餐厅就听到非常怀旧嘅日本音乐(日本风情画果种🤪)~
有啲灯笼、樱花等装饰作为店舖布置❣️
成个环境有旧式日本居酒屋feel💕

真系非常厚身🤩 口感烟韧有嚼劲💕
仲带有啲爽口嘅感觉😋
一定要趁热食❗️唔系冻左会韧到咬唔开🙈
芝士年糕 $38

口感Q软烟韧☺️ 有少少糯米糍feel~
每一件都有半溶芝士系入面做夹心🤤
对芝士控来讲,食每一啖都觉得满足🥰
蒜片一口和牛粒 $68

上台𠮶时吓一吓,因为我本来以为系干身嘅🙈
和牛粒口感厚实而唔韧❗️
咬落去几juicy 几多肉汁😋
黑椒辣味中带少少甜味,唔太食到阵蒜味😝
炸蟹饼 $32

入面系忌廉+蟹肉来❗️
炸得外脆内软,食落入面仲热热地咁,今日咁岩又凉凉地,食起嚟暖粒粒☺️
口感creamy忌廉味浓❣️
蟹肉味唔重~
烧北海道鱿鱼丝 $32

新鲜烘起嘅鱿鱼丝上枱时仲带有微热余温👍🏻
洒上七味粉吊味,令味道升华更丰富❗️
整体份量都几多😯 几个朋友share可以慢慢边食边饮下酒🍻
菊花茶 $16