2024-09-08
上次同屋企人去神灯嘅铜锣湾店食饭,可惜当晚食唔到招牌黑松露玻璃烧鹅.. 之后屋企人就话想再去佐敦店食,因为话以前神灯旧址都系喺佐敦,有回忆㖞~ 好啦,呢晚订好卡位座~ 全场爆满果然受欢迎! 🦀《 糯米炒膏蟹 💲588 》用上来自咸淡水交界嘅14两斗门蟹🦀味道鲜香、肉质嫩滑~加上泰国口感烟韧嘅糯米,蟹汁渗透饭粒中,每一口糯米饭饱吸了蟹黄蟹膏以及蟹肉嘅鲜香~《 黑松露玻璃烧鹅 💲238(1/4只) 》我不是烧鹅爱好者,但呢只黑蚊蚊嘅烧鹅极有内涵,令我抢住食😆😆! 脆皮之外,肉质更十分嫩滑,更带肉汁同脂香,有一刻怀疑自己唔系食紧鹅肉,蘸埋酸甜松露酱更令肉汁满满嘅烧鹅口感升华⭐️🆙🆙 🐟《 蜜汁脆烧鳝 💲278 》 用蜜汁烧,外皮烧到脆卜卜,鳝肉肥美丰腴,啖啖肉鲜嫩多汁又爽脆,仲有油脂同肉汁,赞赞👍🏻🐽《 卤水猪生肠 💲158 》以前怕食猪生肠其一系怕韧,今次一试令我完全改观!口感爽脆又入味,完全唔韧,原来猪生肠系好食架😌 🐷《 凉拌猪脚筋 💲98 》经过浸泡、料理酒姜葱辟腥,再以花椒、桂皮、香叶、八角及调味料煮制3小时~开头以为点都会有嚼劲,但原来软稔中带点Q弹,唔会太费嚼劲,底下仲舖咗莴笋
好啦,呢晚订好卡位座~ 全场爆满果然受欢迎!
🦀《 糯米炒膏蟹 💲588 》
《 黑松露玻璃烧鹅 💲238(1/4只) 》
🐟《 蜜汁脆烧鳝 💲278 》
🐽《 卤水猪生肠 💲158 》
🐷《 凉拌猪脚筋 💲98 》
开头以为点都会有嚼劲,但原来软稔中带点Q弹,唔会太费嚼劲,底下仲舖咗莴笋,几清香好食~
《 云耳百合炒鲜淮山💲118 》
新鲜淮山有益健康,配搭云耳及百合,清甜鲜爽~而且炒得完全唔油腻~
《 青岛啤酒(大樽) 💲42 》 啤一啤,配美食更爽!
**茶💲15/位 、前菜💲25**