我相信作为香港人,应该都食过或者听过极尚大喜屋呢间日式放题餐厅🇯🇵大喜屋放题出名平靓正‼️价钱都系二百几蚊起,又超多野食拣😍,质素仲要唔错添👍难怪我平日夜晚去都已经坐满晒人🫨🐟刺身食放题当然第一时间点刺身啦🐟‼️刺身都有好多选择,最紧要仲要好新鲜肥美👍最特别嘅系竟然有法式红酒蓝莓鹅肝😍食落几特别,鹅肝配上蓝莓🫐又几夹,令到鹅肝食落冇咁腻👍🍣创作寿司仲有好多好特别嘅寿司(太多不能尽录😍)烟鸭胸鹅肝多士|蓝莓芝士软壳蟹🦀|厚切烧鳗鱼玉子汉堡🥚🍔|海胆三色挞|龙虾沙律樱花虾多士当然仲有啲传统啲嘅寿司🍣,不过寿司啲饭略嫌有啲大旧🤣🔥烧物红烧乳鸽|烧香草羊鞍🐐|烧生蚝🦪|盐烧牛舌🐂|烧菠萝🍍|最紧要系烧金枕头榴梿都系任食‼️😍但真系太饱,所以都系食咗一件🤣,但榴梿烧完真系几香又甜🤤当然仲有好多炸物、天妇罗、锅物🍲、串烧🍡等等嘅野食任叫‼️我地叫左碗蟹粉蟹肉粥🦀,真系几惊喜‼️成煲粥都落足料,真系几甜🤤除咗QR Code落单外,外面都有啲前菜🥗、炸物🍤、点心等等可以自取👍当然唔少得就系啤酒🍺饮品🥤任饮啦😍连生啤都可以自己任斟🍻‼️仲要唔同嘅甜品同埋雪糕雪条添🍨‼️雪糕仲要系haagen dazs🤤食完真系大满足

难怪我平日夜晚去都已经坐满晒人🫨

🐟刺身

放题当然第一时间点刺身啦🐟‼️
刺身都有好多选择,最紧要仲要好新鲜肥美👍
最特别嘅系竟然有法式红酒蓝莓鹅肝😍
食落几特别,鹅肝配上蓝莓🫐又几夹,令到鹅肝食落冇咁腻👍

🍣创作寿司

仲有好多好特别嘅寿司(太多不能尽录😍)
烟鸭胸鹅肝多士|蓝莓芝士软壳蟹🦀|
厚切烧鳗鱼玉子汉堡🥚🍔|海胆三色挞|龙虾沙律樱花虾多士
当然仲有啲传统啲嘅寿司🍣,不过寿司啲饭略嫌有啲大旧🤣

🔥烧物

红烧乳鸽|烧香草羊鞍🐐|烧生蚝🦪|盐烧牛舌🐂|烧菠萝🍍|
最紧要系烧金枕头榴梿都系任食‼️😍

但真系太饱,所以都系食咗一件🤣,但榴梿烧完真系几香又甜🤤

当然仲有好多炸物、天妇罗、锅物🍲、串烧🍡等等嘅野食任叫‼️

当然唔少得就系啤酒🍺饮品🥤任饮啦😍
连生啤都可以自己任斟🍻‼️