餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2021-12-16 148 浏览
话说今晚见到好耐冇见嘅朋友⋯⋯其实佢亦都系我嘅中医师,我嘅半个阿哥~ 🙊🙊开心嘅唔单止系可以一齐食好嘢,仲系可以一齐倾偈,互相update吓。咁啱大家都想食吓东南亚嘢,行过糖街就拣咗呢间餐厅。🍴原条烧鱼花胶汤粉皮🐟讲咗条鱼先,系用烧制嘅方式,食落真系好惹味同香口,同埋佢系有特制嘅酱汁加埋嚟烧,烧汁味极浓。同时肉质非常鲜嫩多汁,我觉得系几好食嘅~ 至于花胶鸡汤,系超重鸡味嘅,见到有一两粒杞子,再配埋会好挂汤嘅粉皮食,又几好味㖞~😌烧鸡斑兰尖塔饭🐔我眼见就觉得好吸睛,主要都系我个朋友食,但系佢俾咗少少烧鸡我食⋯⋯🙊🙊同样我都觉得好惹味,仲有少少鸡油同肉汁;食落有咬口之余,配埋佢本身嘅酸辣汁嚟食,系有少少锦上添花嘅作用,食到我好开胃㖞~半打沙嗲鸡串🐔🐔其实鸡串只要本身有鸡味,而且鸡肉唔好烧得太干🔥🔥,再加埋椰奶味重嘅沙嗲酱,我就觉得已经好足够~ 事实上佢做到嘅,咁所以我觉得OK啦~牛油果沙冰🥑🍧第一下俾我见到嘅感觉系⋯⋯好大杯~ 应该会饮唔晒😂😂 绿悠悠系因为佢系牛油果🥑,不过佢仲加咗朱古力同埋奶,成件事系夹嘅~同埋都丰富咗成杯沙冰嘅味道,最后我都真系饮唔晒嘅~🤭😂😂箭叶果混吉蜜🍋🍯箭叶果个

原条烧鱼花胶汤粉皮🐟

烧鸡斑兰尖塔饭🐔

半打沙嗲鸡串🐔🐔

牛油果沙冰🥑🍧

箭叶果混吉蜜🍋🍯
箭叶果个样好得意,有少少似青柠,但系佢大嚿好多,同埋有好多特别嘅花纹⋯⋯
跟住仲有我哋熟悉嘅柠檬🍋喺入面,咁我个朋友就饮热饮嘅~佢就同我讲饮落系甜甜酸酸,有啲似感冒热饮㖞⋯⋯😂🤣 不过味道都OK嘅~😝

箭叶果混吉蜜
牛油果沙冰