📍大坑 𝚃𝚊𝚒 𝙷𝚊𝚗𝚐❝成为最爱既手工意粉店之一🍝款款都好高质💥果然必食海胆意粉🧡和牛亦一试难忘😍❞🧡𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 $208 (4.5/5)我平时唔食海胆 但见佢系呢度既signature点都要试😌一食超有惊喜🥰😱好中意个酱!!😍超thick同creamy 少少咸鲜味而重奶油香 一d腥味都冇 意粉挂满汁(啖啖都食到成嘴酱汁个只😜) 捞埋面头咸香既飞鱼籽食 好impressive❤️👍🏻粗身意粉al dente而有弹性 叉起个时好bouncy!🤏🏻仲有几旧海胆 我试左少少 其实好新鲜香甜 不过我都仲系觉得有少少少少腥👀交比朋友食啦🤣🐮𝐒𝐭𝐞𝐰𝐞𝐝 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐤 𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐚𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞 $248 (4.5/5)我地几个一食完个和牛都双眼发光🤩一致认为超好食😭首先佢好腍 油脂感足够 咬两下就化开 仲有少少胶质位🤤另外佢牛味超浓郁 仲有和牛重油脂既香味😋咸香酱汁就冇咩特别 意粉同样好有咬口☺️🌶🦞𝐒𝐢𝐜𝐡𝐮𝐚𝐧 𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 $248 (4/5)哇 呢个食得辣先好叫🤣因为佢个麻辣度都几劲🥵虽然好惹味 但对我而言有d过咸👅龙虾嫩滑juicy
📍大坑 𝚃𝚊𝚒 𝙷𝚊𝚗𝚐
❝成为最爱既手工意粉店之一🍝款款都好高质💥
果然必食海胆意粉🧡和牛亦一试难忘😍❞

Sea  Urchin  Pasta

Stewed  Wagyu  Cheek  Tagliatelle

Sichuan  Pepper  Lobster  Pasta
哇 呢个食得辣先好叫🤣因为佢个麻辣度都几劲🥵虽然好惹味 但对我而言有d过咸👅龙虾嫩滑juicy够新鲜 微微㶶边有烧香🔥

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Dough Kitchen
大坑布朗街21B号地下

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_大坑

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
Sea  Urchin  Pasta