2024-11-16
我一向都怕试新嘢,通常都唔啱食。好食就bonus,相反就无下次。今日嚟到荃湾,临急临忙先嚟摷食肆,最后决定嚟呢树。。qrcode落单,茶又唔洗开,直接俾茶叶自己冲。埋单就收加一 🤷♂️,茶钱。只系问过侍应攞牙签,同埋见会抹枱。。侍应们都𥄫实啲枱,边枱离开,系咪惊大家 “走塑” 😂。一般食肆都收加一服务费而没有什么服务 😂,香港文化 🤦$108 蟹粉拌面:出餐跟个茶蜡放底,都唔系好明咩意思。放低又咩都无讲,唔知点入手。虽则话装饰但又唔靓,都几多余。。我摆到最尾先吃 🤷♂️。味道腥甜,唔系唔好食但又唔可以叫好食,因为都成百蚊所以先食晒,蟹黄面一百蚊就唔好咁高要求,食咗算,反正无下次 😛$42 小笼包(4件):皮薄尚可,囊得住高汤。最深刻肉馅微酸,食落无咁漏。但唔系我平时接触开嘅味道,颜色偏粉红。$26 南乳猪手:猪手唔够色,食落唔系好够南乳,汁呈稀状不会杰挞挞。花生唔够透。个人喜欢再淋啲。$8 人参乌龙:初饮似功夫茶。后段一直带甜。甜住走,都几啱饮。茶具崩嘅都出客,系咪要刮手先可以销毁?!😂 要有特色所以用佢,但就俾个崩嘅人 😒整体嚟讲,肯定无下次。都系适合做街坊生意,特登去食就无需要。同
今日嚟到荃湾,临急临忙先嚟摷食肆,最后决定嚟呢树。。
同埋喺收银上听句“多谢”真系好难。总觉得电子落单出餐付费系有必要,至少萤幕会出现“多谢”。人呢:得嘞!/ 拍咭呢度!🤷♂️