又系放假嘅节奏,梗系同女朋友出去食嘢啦🥰🥰🥰女朋友讲过好多次好想去食丽江米线,佢话好好食,系学生时代嘅回忆😂冇办法,咁我唯有同佢一齐去啦😎😎去到新北江商场,就见到丽江外面已经有六七个人排紧队,而我同女朋友亦都等咗大约15分钟就有得入去,先讲佢个间舖头系比较细亦都比较旧,所以会坐得有啲迫夹,不过好彩系咁炎热嘅日子冷气够凉,而且亦都有开风扇,坐得尚算舒服😂😂之后我嗌咗一个麻辣猪肠萝卜米线,女朋友嗌咗酸辣鸡翼米线,我哋外加咗一个麻辣鸡同蒜泥白肉作为小食😋😋个米线一嚟到,望落个汤系比较浅色,并唔系好似其他米线咁样咁浓稠,一饮落去好香嘅花椒味但系味道比较单一,而女朋友𠮶碗嘅酸味好出,但唔太辣,麻辣鸡唔算好辣,冇乜麻香味,而鸡件斩得比较唔均匀,鸡皮位置亦都好多肥膏😮‍💨蒜泥白肉就比较浓味,但我觉得蒜蓉唔太够🥹🥹整体嚟讲,呢间传说中嘅米线唔系太啱我口味,可能我本身太过重口味🤣🤣而两个米线加两个小食再加两杯嘢饮埋单$167,性价比算唔错👍🏻