2024-09-24
每次嚟到观塘都会好迷惘,因为太多选择,永远唔知拣边间餐厅食好🤭。今次好彩朋友一早拣定,我只要跟住佢去就得。呢间台湾餐厅位于一个商场(近写字楼)入边,本身我都觉得呢个地方有少少唔精神,点知望真啲餐厅出边已经排晒队。🧆小食拼盘 $45有台湾肠、花枝丸同盐酥鸡,小小嘅价钱,但系可以食三款小食仲要都几大份量,唔错唔错!🧀拉丝芝士火腿蛋饼 $45个蛋饼外皮有煎过脆卜卜好好味,不过我觉得加埋肉松会味道更佳🤤🐓紫菜手撕鸡便当 $79见到台台都嗌咗手撕鸡,就知呢个一定系餐厅撚手小菜,果然冇嗌错,第一次见到紫菜系冚满晒成个便当,非常幸福🥰 入边超多手撕鸡,仲有好多配菜,一定要嗌!🐙❓我不是章鱼烧 $25呢个菜好搞笑,我费事剧透就唔多讲,不过一定要试吓!你一定会好surprised 😆饮品方面嗌咗珍珠奶茶同埋双柠冬瓜茶,饮品冇食物咁高质,珍珠奶茶少少失望。
🧆小食拼盘 $45
🧀拉丝芝士火腿蛋饼 $45