2009-05-06
同Honey星期六去圆方shopping兼食晏,记得平台上面有几间餐厅,成两点七先上到去,可能过咗lunch hour,间间餐厅都泠冷清清,系呢一间仲有几多客食紧。再望清楚原来系半自助餐,啲头盘、沙律同甜品款式好多,摆哂出嚟好吸引,价钱二百零唔算太贵,同埋个waiter好nice,原本三点钟要收前菜,佢话可以延迟多十五分钟,所以连餐厅名都唔知就入咗去。餐前面包篮......款式多,味道好。Salad Bar......除咗Parma Ham配蜜瓜同一般沙律菜可以DIY之外,另外仲有成十款沙律选择。特别推介Grilled Tuna Salad同Roasted Beef Salad,意外惊喜系Parma Ham配鲜菠萝,我同Honey都觉得比配蜜瓜好食。主菜......Honey叫咗青口香草汁宽条面,青口好味但系个汁比较油腻咗少少。我嘅羊扒就好嫩好有羊味,连唔太食羊嘅Honey都大赞!甜品.....有水果同好多甜品选择,唔会少得过full buffet 好多,特别推介cheese cake 、fruit tart同Tiramisu。除咗食物之外,印象最深刻嘅系呢度嘅服务,简直系超水准,细心
餐前面包篮......款式多,味道好。
除咗食物之外,印象最深刻嘅系呢度嘅服务,简直系超水准,细心而attentive。喺我哋坐低之后,陆续都有客入嚟,waiter好细心咁行埋嚟叫我地慢慢食时间会再延长,就算系尾段都不停换新沙律,最终我地食到四点先走,抵!可能我地不停咁影相,waiter都好主动咁帮我同Honey影咗张合照,抵!最后餐饮嚟咗之后,waiter又好主动拣咗啲曲奇畀我地送咖啡,抵!就算唔食呢个半自助餐,只系散叫其他嘢食,个卖相都好靓(因为偷睇其他食客所点嘅食物),所以对呢度嘅晚餐都有啲期待。
睇番食评竟然喊脸多过笑脸,于是的起心肝写第一次食评,希望帮呢间餐厅平反一吓,又或者系提供另一个意见畀大家参考。