我唔想再去无人岛😭想去食好西—————————————————————G持黄店🤘🏻庆祝首选——Pop Vegan🎉有睇我地啲post都知 我地极少去港岛区食野😂一出都系特别日子(大西北牛系咁架啦😢)Anyway 我地叫果啲野食唔知点解全部都系卷卷嚟-.-.🍤Sea Urchin Tempura ($128)哩个天妇罗有菇~西兰花~紫菜牛油果卷同埋南瓜仲有芥末同天妇罗汁点🥂个西兰花有惊喜 因为平时冇食过😂.🍣Vegan Tuna Sushi in Fried Bean Curd ($118)哩个好好味呀呀呀呀呀呀呀 三文鱼果旧有加番茄粒粒原肉食友人仲话好鬼似肉LOL🤪白色果粒就有啲芥末喺中间~多重口感🥑中间果粒唔知系乜 酸酸地🤣🤪但唔系我杯茶.🌮Vegan Chicken Roll ($228)✅认真 哩碟最尾先好食 食完饱到上心口裹面系菇同露荀~下面啲配茶系菇汁、士多啤梨同粟米汁其实系腐皮卷 我就觉得一般 但饱就十分😂.🌯Vegan Sweet and Sour Pork Wrap ($148)本住一个唔想成日食burger嘅心 叫左个Wrap系甜酸猪肉加三色椒~开胃到爆 薯条又劲多(
我唔想再去无人岛😭想去食好西
—————————————————————
G持黄店🤘🏻庆祝首选——Pop Vegan🎉
有睇我地啲post都知 我地极少去港岛区食野😂
一出都系特别日子(大西北牛系咁架啦😢)
Anyway 我地叫果啲野食唔知点解全部都系卷卷嚟-.-
🍤Sea Urchin Tempura ($128)
哩个天妇罗有菇~西兰花~紫菜牛油果卷同埋南瓜
仲有芥末同天妇罗汁点🥂个西兰花有惊喜 因为平时冇食过😂
哩个好好味呀呀呀呀呀呀呀 三文鱼果旧有加番茄粒粒
原肉食友人仲话好鬼似肉LOL🤪
🌮Vegan Chicken Roll ($228)
✅认真 哩碟最尾先好食 食完饱到上心口
裹面系菇同露荀~下面啲配茶系菇汁、士多啤梨同粟米汁
其实系腐皮卷 我就觉得一般 但饱就十分😂
本住一个唔想成日食burger嘅心 叫左个Wrap
系甜酸猪肉加三色椒~开胃到爆
薯条又劲多(啱唔炸起好味)
全部都系讲感觉随心想叫就叫 点知最尾叫晒全部卷又超饱😂
素人表示 下次都系做足功课先好去😂
但系Pop Vegan煮的东东都系好味 同好有心机
环境仲一流💛食完做埋问卷仲有小礼物送😽
📍 Pop Vegan
中环苏豪伊利近街28号1楼
1/F, 28 Elgin Street, SOHO, Central
💰Total: $684.2 (加一)
味: 8.5/10
饱:10/10
抵: 7/10
我蛇獴🐻将会继续同大家跑素 揾尽全港甚至世界各地既美味素比大家