2018-02-14
2018年开始,好似运程麻,希望可以有人指点下。新年都谂住去黄大仙问清楚。点知比我揾到呢间cafe可以玩占卜,预测下运程。满心欢喜约埋朋友上去试下,点知原来有日子同时间限,失望。要怪就怪自己无做功课,唔一早了解清楚。不过有失必有得,虽然无得占卜,但就俾我同朋友hea左成个下午平日下午上黎,真系包场一样,可以同朋友倾密计,完全唔会比人打扰,又无人赶你走环境唔错,睇得出有用心布置食物都有惊喜。呢个意大利饭好好食。一上桌已经嗅到好香既黑松露,唔好谂住只有中间个堆黑松露,其实佢整个饭都混入左黑松露,所以每口饭都可以食到黑松露既美味。口感亦好丰富,有嚼劲,但又唔会太硬身,软硬度控制得刚刚好。虽然要成118蚊一个饭,但真材实料,性价比高,值得一试炸鱼薯条配他他酱,88蚊。份量多,满满一碟。粗薯条和炸鱼炸得很脆,而炸物竟然唔觉太油腻,食完整碟碟底竟然冇乜油,顿时感觉罪恶感无咁重。哈哈系我喜爱既他他酱。唔好成日薯条配茄汁,炸鱼配沙律酱,好鬼闷。虽然他他酱都唔系乜特别野,不过喜欢佢甜甜地得黎感觉又清新。虽然冇得占卜,但就有星座特饮(58蚊)可以试。♌座既我,当然叫返杯🦁特饮配亲返啦😁😁呢杯其实系菠萝沙冰
环境唔错,睇得出有用心布置
虽然冇得占卜,但就有星座特饮(58蚊)可以试。♌座既我,当然叫返杯🦁特饮配亲返啦😁😁呢杯其实系菠萝沙冰,有好浓菠萝和乳酸味,好开胃。
朋友叫左个热情果接骨木花茶。点知系一壶咁上黎,仲要有个火咁热住,非常窝心。朋友仲话岩佢饮,因为佢刚刚作感冒,接骨木有预防和舒缓气管不适。饮落酸酸甜甜,微微暖,好舒服。
我决定揾个星期六再黎过,不过唔知会唔会好多人呢