2023-11-13 547 浏览
登龙街一向都多食肆选择 好似未试过刀削面!位置系登龙街中间 舖位唔算大 亦唔算显眼门口餐牌印住一句 汤底为药膳汤 新鲜制造入到去坐低 出面望入去好似唔大但实际上有好几张6人枱 4人枱 孤独精都唔使怕有单人坐位tim😂 坐位之间都有松动 唔错本人好热爱芫荽 所以不作他选 !贵店用热锅上台 可以保持热度 即使我食到最尾 啲汤仲有余温闻左下 好香药材味 再呷左啖汤头 清清药材味 成碗面到最后食唔哂 但汤就饮哂另外刀削面都系加左芫荽搓成 每条长度均一 唔会好厚或者好薄 好弹牙秘制口水鸡口水鸡系四川菜中嘅凉菜 香辣开胃系不可或缺鸡肉嫩滑唔鞋口 而酱汁系口水鸡嘅灵魂 佢地嘅辣汁眼见嘅用料都系八角 花椒 辣椒 但惊喜嘅系仲加左花生粒 令成个辣汁多左种咬口但美中不足系成个辣汁咁丰富 垫底应该要放更加吸味 例如粉皮 会仲上瘾葱油饼 唔似出面食到咁多油同粉浆 反而似薄饼多啲 依个不过不失豆浆不得不说 佢地用嘅器皿系讲究嘅 用钢杯盛冻饮 💛店员真系好有heart 一间好食嘅舖头仲要有服务态度好嘅店员真系好加分!
登龙街一向都多食肆选择 好似未试过刀削面!
位置系登龙街中间 舖位唔算大 亦唔算显眼
门口餐牌印住一句 汤底为药膳汤 新鲜制造

入到去坐低 出面望入去好似唔大

本人好热爱芫荽 所以不作他选 !

贵店用热锅上台 可以保持热度 即使我食到最尾 啲汤仲有余温

秘制口水鸡