2024-09-06 2918 浏览
上个礼拜男朋友无啦啦话book到挽肉と米,虽然本身冇乜大兴趣,但话晒都叫过江龙,打吓卡都要嘅😁先讲一讲我平时嘅食量,lunch系我食得最多嘅一餐,一碟双拼烧味饭如果我食晒啲烧味啲饭最多食一啖⋯⋯所以通常都会直接分一半俾人。晚餐更加唔使讲。男朋友一早提我晏昼唔好食咁饱,因为晚餐有三旧汉堡扒同白饭任装🫨所以我lunch净系食咗一个细面包,放工𠮶阵系有d饿既。由于我哋订咗位,去到门口一企预约𠮶边,已经有个女仔开门俾我哋入去点餐,过程超快,超顺利,点完餐就可以埋位。一埋到位即刻上咗面豉汤同白饭,有人会同你讲解食法同埋啲调味系乜,虽然佢都有张纸可以自己睇。跟住相都未影完就上埋嘢饮,饮咗两啖汤就已经上第一嚿肉。旧肉冇想像中咁大咁恐怖,咬落比起我喺日本食嘅一般汉堡扒比较实净,表面烧得啱啱好锁住里面嘅肉汁。睇之前啲食评有人话旧肉好咸,我平时都食开淡口,所以唔敢落调味就咁食,系浓味嘅,但未至于好咸,我觉得唔落调味就咁食个味啱啱好,送饭一流👍🏻然后侍应有留意我食完第一旧先比第二旧,我觉得好贴心,又会介绍第二旧可以点食。到我食完第二旧,其实已经有啲饱,但都食咗三份一碗饭,正当我食紧腌菜清下个口嘅时候,第三旧

到我食完第二旧,其实已经有啲饱,但都食咗三份一碗饭,正当我食紧腌菜清下个口嘅时候,第三旧就到了。

然后我就好似各位咁拎只鸡蛋,摆好个蛋黄打下卡,终于影完相,发现平时食一碗饭无论大小都要净一啖嘅男朋友竟然叫添饭😱

讲返旧肉,斋用蛋黄个味系会突出啲嘅,但我觉得太杰,始终食到第三旧有啲滞,所以我捞埋个蛋白落去湿湿地易食啲。不过因为饭已经唔系好多,所以捞埋个蛋白就变咗好湿,我本人系钟意嘅,另外再加咗少少豉油成个蛋浆饭超正,就系咁我不知不觉间就食咗三旧肉同一碗饭,连我自己都吓亲🫣

总括嚟讲我觉得净系食汉堡扒就唔特别嘅,但系成个环境气氛加埋一齐就觉得唔错,同埋喺IFC食个晚餐都系百零蚊个,仲想点?🤣

如果佢唔系咁难book我一定会再去!
2024-09-04