2025-01-09
而家既天气最好食啲暖笠笠既野😆 除左火锅 我地都好中意食烤鱼😍 今次黎左呢间位于铜锣湾既「我要烤鱼」🇨🇳🐟 餐厅除左烤鱼 仲有吾少既串烧 可以一次过满足两个愿望😝酸辣金汤酸菜烤鱼 $328因为最近实在食得太多香辣麻烦既食物 所以就拣左「酸辣金汤酸菜」口味🍲 拥有黄灯笼辣椒独具既特殊椒香令汤头层次更丰富 再加上酸菜 辣中带微酸 非常开胃😋 而鱼方面我地拣左「鲈鱼」肉质细腻 入口柔软 带有微妙既甜味😌 锅底更铺有大豆芽、豆卜、莲藕片、娃娃菜、莴笋片同金菇等蔬菜🥬手切美国牛小排 $118呢个系火锅配菜黎😂 一边食烤鱼 一边打埋边炉😆 牛小排油脂分布均匀 而且肉质柔软甘甜🥩陀地烧生蚝 $12 / 只都几大只 而且好爽甜 加埋舖面既蒜头配料 好惹味🦪手工鸡皮串 $12 / 串烧到鸡皮酥酥脆脆 金黄惹味😋鲜鸡肾 $14 / 串爽嫩既鸡肾 爽脆好味 而且有嚼劲口感🐥桂花蜜四川冰粉 $16以山楂片、花生、提子干作为主配料 爽滑既冰粉中夹带着丝丝桂花蜜既香甜 清凉又美味🍮饮品方面嗌左大大杯百香果水果茶 同生啤做紧买一送一推广🍻
酸辣金汤酸菜烤鱼 $328
手切美国牛小排 $118