2021-04-09 809 浏览
呢间米线都好多人推介,所以来试一试!地铁站行过去都好快好方便,一去到门面,发现原来以前已经食过一次,都系朋友推介去食。一心谂住嚟食黄鳝,因为好少何米线舖有呢个𩠌。仲叫咗炸酱,另外叫咗一份鸡翼(2只)先讲下个米线,炸酱超级咸,个汤本身清清地都几好饮。本身谂住炸酱捞埋落啲汤度会冇咁咸,点知变到成碗都好咸。其实我本来都系食好重口味,但点我都有啲顶唔顺。至于个黄鳝,都咸到唔系好食到咩味。同场有个食客问:「点解啲猪皮仲多过黄鳝?」个姐姐话:「黄鳝得四旧㗎,啲嘢贵。」原来系咁~ 啲猪皮好爽口,好入味。米线都系爽口嘅,都几特别,劲好食。个鸡翼就好厚炸左一层,唔系好明点解要炸到咁厚🙈 我冇食到出面𠮶一层,入面嘅鸡翼都算大只,好嫩滑多汁,不过都系好咸😐下次可以再试下个猪扒、鸡肉,不过食米线就未必会特登去呢间啦🤭
呢间米线都好多人推介,所以来试一试!
一心谂住嚟食黄鳝,因为好少何米线舖有呢个𩠌。
仲叫咗炸酱,另外叫咗一份鸡翼(2只)

黄鳝炸酱米线
炸鸡翼