2024-08-05
2028 浏览
Weekend睇完戏8:30pm即刻拎飞045号,排队本身要等10张,谂住落一层边行边等,可以scan佢个qrcode mon住叫到几多号。隔左10分钟,第一次check既时候仲有5张,过几分钟之后再check一次过叫到047。心谂边有可能突然间快咁多,即刻冲上去睇咩事。上到去餐厅门口一片混乱,至少连埋我4张都拎住比人skip左。点知个staff话唔洗紧张佢地只系想临截单前睇下仲要serve几多张枱,但佢求其将佢前面既人拎住个个number 要补飞个d唔顺序咁抄低。当时仲见到有人即场拎飞排,然后个staff就截左单了。如是者呢个顺序就系佢个个所谓既顺序,然后仲要一张飞补一张,要佢叫个个number冇黎既客佢先会补一张。即系一组一早已经拎飞排队等左半个钟既客,系会因为你一次过禁晒d飞黎睇有几多张枱要serve搞到个客要等补飞枱,而且迟过截单前冲过黎拎飞既客入座。咁你点解唔直接叫我即场拎过张飞仲快过我补飞呢?本身落单都唔需要staff既餐厅,索性连带位cashier都cut埋佢🙏🏻反正d枱食完都唔系即刻执,由得d客继续等到天荒地老🫡